Een afzender blokkeren of een bericht verwijderen
Wil je een bericht niet ontvangen? Dan kun je het laten vervallen, direct verwijderen of de afzender blokkeren. Welke keuze past, hangt af van wat je wilt bereiken.
Een afzender blokkeren
Kies ‘Block sender’ als je ook toekomstige berichten van hetzelfde afzenderadres wilt tegenhouden.
- Zoek het bericht in je quarantaineoverzicht.
- Controleer het volledige e-mailadres van de afzender.
- Klik op ‘Block sender’.
Toekomstige berichten van datzelfde afzenderadres worden direct geblokkeerd. Ze komen ook niet meer in je quarantaineoverzicht terecht.
Je kunt deze toekomstige berichten dus niet meer via je persoonlijke quarantainepagina beoordelen of vrijgeven. Controleer het afzenderadres daarom zorgvuldig voordat je deze keuze maakt.
Een bericht verwijderen
Kies ‘Delete’ als je het betreffende bericht direct uit je quarantaineoverzicht wilt verwijderen.
Verwijderen is niet hetzelfde als blokkeren. Met verwijderen haal je het bericht weg; voor het blokkeren van toekomstige berichten gebruik je ‘Block sender’.
Moet ik ongewenste berichten verwijderen?
Nee. Berichten vervallen momenteel automatisch na 14 dagen. Je kunt ze dus ook laten staan.
Je wilt… | Kies |
|---|---|
Je wilt… | Kies |
---- | ---- |
Het bericht nu uit quarantaine verwijderen | Delete |
Ook toekomstige berichten van hetzelfde afzenderadres blokkeren | Block sender |
Geen actie uitvoeren | Laat het bericht automatisch vervallen |
Waar worden mijn keuzes bewaard?
Je keuzes worden binnen het spamfilter opgeslagen en beheerd. Voor inzage kunnen we op verzoek een gebruikersaccount aanmaken. Neem hiervoor contact op met Praktijk·Online.
Bijgewerkt op: 23/10/2026
Dankuwel!
