Cliënt (en/of familielid) uitnodigen voor portal

Er zijn meerdere manieren om een cliënt uit te nodigen voor het portal.

Als het om een nieuwe cliënt gaat dan kun je dit het makkelijkste doen tijdens het aanmaken van het dossier.
Je gaat naar Cliëntendossier
Klik op Nieuwe cliënt
Bij het eerste scherm 'Cliëntdata' kun je onderin Direct uitnodigen voor cliëntportal aanvinken.
De cliënt zal dan na het aanmaken van het dossier direct de uitnodiging krijgen voor het cliëntportal.

Let erop dat je hierbij wel een e-mailadres nodig hebt.

Als het om een bestaande cliënt gaat
Ga je naar het desbetreffende cliëntendossier.
Bij onderdelen kun je vanuit zowel het Overzicht als het Cliëntenportal een uitnodiging versturen.
Je kunt de cliënt uitnodigen. Er bestaat ook de specifieke mogelijkheid om het cliëntportal uit te nodigen als Familie, Verzorger, Ouder of Partner.
Verstuur de uitnodiging.

Wens je een familielid/ partner uit te nodigen in de cliëntportal?

De optie bestaat om binnen het dossier twee e-mailadressen te registreren. In de toekomst zal hier mogelijk nog een derde e-mailadres aan toe worden gevoegd.

Bij het onderdeel cliëntportal in het cliënten dossier kun je de e-mailadressen uitnodigen voor de cliëntportal. Daarbij kun je het e-mailadres van de cliënt 'uitnodigen als cliënt', en het e-mailadres van de ouder(s) 'uitnodigen als ouder'. Zo krijgen beide toegang middels hun eigen e-mailadres. Ook kun je later de toegang van de ouders intrekken al de cliënt zelf bijvoorbeeld 18 jaar wordt.

Indien je gebruik wenst te maken van extra e-mailadressen binnen een dossier neem dan contact met ons op.

Bijgewerkt op: 28/06/2024