Kan een cliënt alles zien in de portal?

Met de cliëntportal bieden wij jou als praktijk de mogelijkheid om de cliënt inzage te geven tot (bepaalde) onderdelen van zijn/haar dossier.

Enkele onderdelen die zichtbaar gemaakt kunnen worden zijn onder meer:

Persoonlijke gegevens
Afspraken
Facturen
Bestanden
Verslagen
Zorgtraject
Logging inzien

Daarnaast kunnen er via de portal op een beveiligde manier formulieren worden ingevuld, berichten worden uitgewisseld of bestanden worden gedeeld.

Persoonlijke gegevens
Een cliënt heeft met de cliëntportal altijd inzage in de gegevens die hij/zij zelf heeft ingevuld zoals bijvoorbeeld de NAW gegevens. Als de cliënt is ingelogd kunnen deze gegevens ook door de cliënt worden gewijzigd.

Afspraken
Wanneer je als praktijk de afspraken inzichtelijk wilt maken kan de cliënt alle afspraken zien die in het verleden en toekomst gepland zijn binnen het dossier. De cliënt kan hierin geen wijzigingen aanbrengen. Aanvullend is er wel de mogelijkheid om nieuwe afspraken aan te vragen.

Facturen
Maak je als praktijk gebruik van deze functie, dan is het voor clienten mogelijk om alle verzonden facturen binnen dit dossier te bekijken en te downloaden. Op die manier heeft een cliënt altijd de mogelijkheid om achteraf een factuur alsnog te downloaden. Indien je als praktijk gebruik maakt van betalingen via iDeal, dan kunnen openstaande facturen vanuit de portal ook direct worden betaald.

Bestanden
Als je gebruik maakt van de functie voor het delen van bestanden, zullen cliënten niet direct inzage hebben in alle in het dossier gekoppelde documenten. Via het dossier van de cliënt kan per bestand worden aangegeven dat het bestand beschikbaar mag zijn als download voor de cliënt. Daarnaast is het via de cliëntportal mogelijk om de cliënt op een veilige manier bestanden te uploaden naar het dossier. Bijvoorbeeld voor een ingescand document. Bestanden die een cliënt met de praktijk deelt zijn voor cliënten altijd zichtbaar.

Verslagen
Binnen de portal kun je cliënten toegang geven tot de opgeslagen behandelverslagen in het dossier. Hierbij geldt ook dat bij activatie niet direct toegang is tot alle gegevens. In het dossier van de cliënt kan per verslag worden aangegeven dat deze beschikbaar mag zijn in de portal.

Logging
Ons systeem houdt heel erg veel acties bij die worden uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld het bekijken van een dossier, het aanmaken van een factuur of het wijzigen van een afspraak. Deze functie maakt het voor de cliënt mogelijk om inzage te krijgen in deze log van het dossier.