Omzetten Mollie koppeling

Sinds wij de mogelijkheid bieden om iDeal betalingen via Mollie te accepteren heeft Mollie een nieuwe versie van de koppeling beschikbaar gemaakt. De oude koppeling zal op termijn komen te vervallen en helaas zien we daarin nu al een verminderde beschikbaarheid.

Technisch hebben wij de nieuwe koppeling al in het systeem zitten, echter dient de koppeling met een nieuwe autorisatie te gebeuren. Voorheen was dit met een Mollie Partner ID, vanaf de nieuwe koppeling met een API-key.

Deze API-key voor het account profiel kun je bij Mollie vinden via de volgende link:

https://www.mollie.com/dashboard/developers/api-keys

Voordelen nieuwe koppeling

*Verbeterde beschikbaarheid
Het belangrijkste voordeel op dit moment is de hogere beschikbaarheid van de koppeling omdat deze veel stabieler is dan de ouder koppeling. Ook zal de oude koppeling op den duur niet meer ondersteund worden.
*Terugkoppeling over de activatie van betaalmethodes
Voorheen konden we de koppeling vooraf niet goed controleren. Nu is dat wel mogelijk waardoor we weten of de API-key geldig is en welke betaalmethodes (iDeal) volledig geactiveerd is in het account.
*Mogelijkheden in de toekomst
Door deze nieuwe koppeling is er de mogelijkheid dat we onze software uitbreiden met extra betaalmethodes die meer gericht zijn op andere landen zoals bijvoorbeeld België en Duitsland.

Wat moet je doen

Ga naar jouw Mollie account en vraag daar de Live API-key van jouw account op. De link hiervoor staat ook hierboven in het artikel.
Ga vervolgens naar de instellingen voor Online betalingen (via Mollie).
Indien de oude koppeling actief is, zie je daar een melding en de mogelijkheid om de koppeling te vernieuwen.
Vul jouw Live API-key in en kies er voor om de koppeling weer actief te maken.
Na het doorlopen van deze stappen krijg je te zien of de API-key geldig is, en of iDeal geactiveerd is.