Resultaten Enquete november 2015

In november van dit jaar hebben we gedurende 3 weken een enquete uitgezet onder onze gebruikers. Hieronder een samenvatting van de resultaten en actiepunten die wij hieruit meenemen.

Gebruik functies algemeen
Uiteraard kunnen wij gebruikersgegevens zien, waardoor we weten dat bijvoorbeeld de agenda en facturatie veel gebruikt worden, maar omdat cijfers niet alles zeggen wilde we van jullie toch weten welke functies gebruikt worden. Hierbij kwamen een aantal verrassingen naar boven.

Extra beveiliging
Op technisch gebied proberen wij jullie data, en dat van jullie clienten zo veilig mogelijk op te slaan en te verwerken. Uit de praktijk blijkt echter dat diefstal van data regelmatig aan de verminderde beveiliging van een gebruiker te liggen. Door bijvoorbeeld overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken, of een wachtwoord op een post it naast het scherm hebben liggen.

Om ook op gebruikersniveau extra beveiliging te kunnen bieden wilden wij bekijken of jullie bereid zijn om een extra code in te voeren, de zogenaamde 2-stap-verificatie. 65% vond dit geen probleem, 35% heeft dit liever niet. Vandaar dat we er voor gekozen hebben om deze functie optioneel aan te bieden. Meer informatie hierover ontvangen jullie later.

SMS
Momenteel zit er een functie in om sms te verzenden, echter is het instellen hiervan ingewikkeld, en bedragen de kosten 5 euro per maand extra. Daarnaast kon je sms-berichten inkopen vanaf 13 cent per sms  Bijna 40% zou sms willen inzetten voor onder meer herinneringen naar cliënten te sturen, maar gebeurd dat nu niet omdat het te duur is.

In samenwerking met een sms-provider willen we de methode aanpassen waarbij je geen kosten voor de koppeling betaald, en alleen de kosten van een sms moet betalen. Het tarief per sms blijft wel gelijk. De kosten voor de sms-berichten zullen achteraf op de factuur worden toegevoegd. Meer informatie hierover ontvangen jullie later.

iDeal
Bijna de helft heeft aangegeven graag met iDeal betalingen te willen werken, maar dat op dit moment niet doet. Ook hierbij blijkt het instellen en aanvragen te ingewikkeld.

Binnenkort willen we een update doen in Zorg Link waarbij het instellen en aanvragen van iDeal binnen Zorg Link nog eenvoudiger wordt. Extra informatie sturen wij op een later moment.

E-mails ontvangen
De peiling naar de interesse om e-mails binnen Zorg Link te ontvangen gaf aan de 75% graag e-mails zou willen ontvangen. Momenteel zijn we dan ook aan het bekijken hoe we dit kunnen gaan implementeren binnen Zorg Link. Omdat dit alleen opgezet kan worden in samenwerking met een e-mailprovider zal dit een optioneel en aanvullende dienst worden. Wanneer hier meer over bekend wordt,  laten we dat uiteraard weten.

Kleine toevoegingen
In de enquête kwam ook een lijst met kleine features voor waarbij we wilde kijken waar en of hier interesse in is. Een aantal van deze punten zijn eerder als suggestie door jullie als gebruikers aangeleverd. We willen dit soort peilingen vaker doen door suggesties aan jullie voor te leggen. 1 punt sprong met 90% geïnteresseerden duidelijk boven de rest uit: de adrescontrole op postcode.

Deze functie zal dan ook in de eerstvolgende update als zijnde een gratis proef in komen. Afhankelijk van het aantal controles die jullie gaan uitvoeren moeten we bekijken of deze functie gratis kan blijven. Momenteel hebben we een licentie om 500 controles per dag uit te voeren, mocht blijken dat dit veel te weinig is, zullen we een grotere licentie moeten afnemen.

Mobiele versie
Deze functie is nog lang niet aan de orde, maar het is al wel duidelijk dat vooral afspraken inzien en aanmaken belangrijk is.