Uitbreiding netwerkcapaciteit

Door een groeiend gebruik de diensten in het datacenter waarbinnen wij onze server hebben ondergebracht zijn er begin februari grote onderhoudswerkzaamheden gepland waardoor de netwerkcapaciteit vertienvoudigd kan gaan worden.

Dit onderhoud gaat gepaard met de fysieke verhuizing van de servers naar een nieuwe datavloer binnen hetzelfde datacenter. Gedurende deze verhuizing zal de server worden afgesloten, verhuisd naar de nieuwe datavloer en daar weer worden aangesloten op het nieuwe netwerk en vervolgens worden herstart.

Hierdoor zal ons systeem gedurende 30 tot 60 minuten niet bereikbaar zijn. Om de overlast hiervan te beperken zal dit onderhoud in de avonduren worden uitgevoerd zodat je hier tijdens kantoortijden geen last van zult hebben.

Bij vragen mag je uiteraard contact met ons opnemen via support@zorglink.nl of via de hulp-widget in het systeem.

UPDATE 30-01-2017

Vanuit onze netwerkleverancier hebben we de tijdsblokken doorgekregen waarbinnen de verhuizingen zullen worden uitgevoerd. Dit zal zijn in de nachten, van dinsdag 7 februari en woensdag 8 februari, tussen 01.00 uur en 05.00 uur. Aansluiten zullen op donderdag 9 februari en vrijdag 10 februari in dezelfde tijdperiode ook werkzaamheden plaatsvinden, echter hebben deze geen invloed op de bereikbaarheid van onze diensten.

De periode tussen 1 en 5 uur is precies de periode waar minder dan 0,15% van alle activiteit plaatsvindt, de kans op overlast is dus zeer klein.

We zullen een herinnering aan dit onderhoud aankondigingen via de meldingen in het systeem, waarbij we jullie het verzoek willen doen om uit te loggen van het systeem gedurende deze onderhoudsperiode.

UPDATE 07-02-2017 @ 01:00 uur

Vandaag is er om 01:00 uur begonnen met de werkzaamheden door onze netwerkbeheerder.

UPDATE @ 01:03 uur: De onderhoudswerkzaamheden zijn gestart. Node 1 en node 2 worden momenteel verplaatst.

UPDATE @ 03:52 uur: Het datacenter ondervindt op dit moment netwerk problemen op de oude en nieuwe datavloer, engineers werken aan een oplossing voor dit probleem.

UPDATE @ 04:54 uur: Het netwerk is weer volledig bereikbaar en de servers zijn weer opgestart.

UPDATE @ 05:22 uur: Afgelopen half uur alle functionaliteiten gecontroleerd waarbij we alleen problemen ondervonden met het inloggen met behulp van Google Authenticatie. Doordat de tijd van het netwerk nog niet goed stond werden de codes niet goedgekeurd. Ook dit laatste probleem is verholpen.

UPDATE @ 07:30 uur: Inmiddels zijn de eerste gebruikers weer in het systeem aan het werk zonder enkele problemen. Hoewel het netwerkonderhoud gepland staat voor 2 dagen, kan het zijn dat we hier na vandaag geen last meer van ondervinden omdat onze server inmiddels verplaatst is. We gaan hier nog even navraag over doen en zullen hier de updates blijven geven.

UPDATE 07-02-2017 @ 08:00 uur

Zojuist via de leverancier bevestigd gekregen dat we inderdaad vannacht zijn overgezet naar het nieuwe netwerk waardoor we komende 3 onderhoudsnachten geen of nauwelijks downtime zullen ondervinden. Wel kunnen er tijdens dit onderhoud korte onderbrekingen zijn, maar zoals we eerder hebben aangegeven zal dit zijn tussen 01:00 uur en 05:00 uur.

UPDATE 08-02-2017 @ 08:00 uur

Het onderhoud van afgelopen nacht is verlopen zoals gepland.
Hierbij is er geen downtime geweest in het netwerk.

UPDATE 09-02-2017 @ 08:00 uur

Het onderhoud van afgelopen nacht is verlopen zoals gepland.
Hierbij is er een downtime geweest in het netwerk, waardoor onze server gedurende 7 minuten niet bereikbaar is geweest.

UPDATE 07-03-2017

Op zondag 12 maart 2017 zal tussen 0:00 uur en 1:00 uur het laatste deel van de werkzaamheden worden uitgevoerd waarmee de totale netwerkcapaciteit vertienvoudigd zal worden. Vorige maand zijn alle servers fysiek verhuisd en is het netwerk voorbereid op deze upgrade. Tijdens dit onderhoudsvenster zal de omschakeling in het netwerk daadwerkelijk gaan plaatsvinden, waardoor de capaciteit verhoogt wordt.

Tijdens het onderhoud is het mogelijk dat de verbinding enkele keren onderbroken zal worden. We zullen een herinnering aan dit onderhoud aankondigingen via de meldingen in het systeem, waarbij we jullie het verzoek willen doen om uit te loggen van het systeem gedurende deze onderhoudsperiode.