Website als onveilig gemarkeerd

Door recente problemen bij de leverancier van SSL certificaten (het slotje in de adresbalk) is de url van de site tijdelijk als onveilig bestempeld. Hoewel het probleem al vrij snel bij de leverancier is verholpen hebben helaas sommige beveiligingsoftware dit overgenomen, met als gevolg dat ze als onveilig blijven aanmerken. Statistisch gezien zien we geen verminderde activiteit, maar het kan voorkomen dat je als gebruiker de software niet kunt benaderen.

Bekijk eventueel de actuele status van het probleem via de statuspagina: https://status.praktijkonline.com

Om de blokkade op te heffen kan het handig zijn om de site als veilig / uitzondering in te stellen.

Bij AVG Internet Security is een uitzondering toe te voegen:
Instellingen > Algemeen > Uitzonderingen
Dan invullen: praktijk.zorglink.nl
En klik vervolgens op Uitzondering toevoegen

Bij Norton Internet Security is een uitzondering toe te voegen:

Instellingen > Netwerkinstellingen > Smart Firewall > Configureren

Klik op Wizard Regel toevoegen
Klik op Toestaan ​​en selecteer vervolgens Volgende, kies "Verbinding met andere apparaten of pc" uit de beschikbare opties en klik op Volgende.
Klik op 'alleen de computers en sites die hieronder worden vermeld'.
Tik op Toevoegen en voer praktijk.zorglink.nl in.
Selecteer OK en druk op de knop Volgende. Tik op een vervolgkeuzemenu en selecteer TCP en klik vervolgens op "Alleen communicatie die overeenkomt met alle typen en poorten die hieronder worden vermeld".
Kies Toevoegen en klik op "bekende poorten uit lijst". Selecteer 80 en 443. Tik op ok en volgende.
Selecteer om een ​​logboekitem voor de beveiligingsgeschiedenis te maken om een ​​vermelding in het gebeurtenislogboek op te nemen wanneer de regel desgewenst wordt gebruikt. Selecteer volgende.
Klik op Deze regel toepassen om de site-uitzondering toe te voegen aan IP-adresversie verkeer via netwerkadres en klik op Volgende.
Voer een naam in voor de regel en druk op het volgende tabblad. Vink de geselecteerde optie aan en klik op Voltooien.

Hierna zal de praktijksoftware weer zonder melding te benaderen moeten zijn.