Factuur crediteren

Heb je een fout gemaakt in de facturatie dan is het mogelijk om deze in enkele klikken te crediteren.

Hiervoor ga je naar de lijst met verzonden facturen en selecteer de extra opties (via de drie puntjes aan de rechter zijde) van de betreffende factuur. Er verschijnt onder meer de optie 'Crediteren'.

Als je daar op klikt zal er een creditfactuur in de wachtlijst worden geplaatst.

Wil je gewoon een nieuwe credit factuur maken kun je bij de factuurregel een negatief bedrag invoeren. Het systeem herkent dit dan automatisch als een creditnota.

LET OP: Zorg er wel voor dat je voor deze factuur nog even aangeeft dat de betaling is verwerkt. Er zullen geen herinneringen verzonden worden naar facturen die gecrediteerd zijn.

Bijgewerkt op: 31/10/2023