Is mailen vanuit Zorglink AVG Proof?

Sinds de invoer van de AVG op 25 mei 2018 is dit een van de meestgestelde vragen door bestaande en nieuwe gebruikers. Hieronder een uitgebreid antwoord op deze vraag:

Hoe je een e-mail ook verzend, of dat nu via Zorglink is, of gewoon via Outlook of ander programma, is het bericht zelf niet beveiligd nadat deze verzonden is. Hoewel wij het bericht versleuteld in het dossier bewaren, is er geen zicht op wat er daarna met de e-mail gebeurd bij de ontvanger.

Mede om die reden zal het met de cliëntportal mogelijk worden om beveiligde berichten naar de cliënt te sturen, en van de cliënt te ontvangen. De cliënt ontvangt een gewone email met het de melding dat er een bericht voor ze klaar staat in de portal.

Eenzelfde methode herken je wellicht van berichten van de overheid of zorgverzekering.

Bijgewerkt op: 16/11/2023