Periodes blokkeren in de agenda

Het is mogelijk om langere periodes, of terugkerende momenten te blokkeren in de agenda.

Dit is handig voor zowel het bepalen van de beschikbaarheid in de afspraakwidget (indien deze wordt toegepast binnen de praktijk) als in de weergave in de agenda zelf. Bijvoorbeeld om vakanties, een vaste vrije dag of de dagelijkse lunchpauze te blokkeren.

In de agenda worden de periodes licht gearceerd weergegeven. Hieronder een voorbeeld waarin in dagelijks de lunchpauze staat vermeld, en wekelijks op woensdag de uitzendingen van webinars, en op vrijdagen een netwerkontbijt. Je vult deze 1 keer in en komen vervolgens herhaaldelijk in de agenda te staan.

Om periodes te blokkeren in de agenda:

Ga eerst naar Instellingen in de menubalk
Klik op Agenda instellingen
Zorg dat in 'Extra weergaves in agenda' de 'Toon afgeblokte periodes' is aangevinkt

Ga vervolgens naar Tools in de menubalk
Klik op Agenda blokkeren
Start met afblokken
Nieuwe afblokking toevoegen
Vul gegevens in
Je kunt deze voor het gehele account instellen, of voor specifieke gebruikers.
Klik op Opslaan en verder

Bijgewerkt op: 15/03/2024