Omzet en facturen voor boekhouder

Elk jaar opnieuw krijgen wij, net na de jaarwisseling, regelmatig de vraag hoe gegevens het beste bij een boekhouder aangeleverd kan worden.

Facturen doorsturen naar boekhouder of software

De meest eenvoudige en beste manier is het automatisch doorsturen van facturen naar de boekhouder, of naar het boekhoudprogramma. In dat geval worden facturen elke nacht automatisch doorgestuurd. Daardoor heeft jouw boekhouder ook direct op 1 januari van het nieuwe jaar alle benodigde gegevens voor de gemaakte omzet.

Meer informatie over het doorsturen naar boekhouder vind je hier:
https://www.zorglinksupport.nl/hc/nl/articles/360000556298-Instellingen-doorsturen-naar-boekhoudpakket

Facturen in één bestand downloaden

Als je de facturen niet doorstuurt, dan wordt in de meeste gevallen gevraagd om de facturen handmatig aan te leveren. We adviseren je toch om na te vragen of de mogelijkheid voor het doorsturen bestaat. Dit bespaart jou, en de boekhouder namelijk redelijk wat tijd.

Mocht je de facturen toch moeten aanleveren kan dat als volgt.

Je gaat naar de lijst met verzonden facturen. Standaard wordt het actuele maand getoond, maar je kiest dan voor de lijst met facturen uit het hele jaar (bijvoorbeeld 2022)

Vervolgens kun je met één klik alle facturen in het overzicht selecteren door het eerste vakje linksboven aan te vinken.

Tot slot selecteer je de actie 'Print kopie', waarna het systeem alle facturen in een PDF als download genereerd. Afhankelijk van het aantal facturen, kan het een tijdje duren voordat de download begint. Het gedownloade bestand kun je aanleveren bij de boekhouder.

Overzicht van omzet en BTW

Het is niet altijd noodzakelijk om de daadwerkelijke PDF bestanden van de facturen aan te leveren. Het kan ook voldoende zijn om de gegevens van de facturen aan te leveren en op te nemen in de administratie.

Ook die gegevens kun je eenvoudig uit het systeem halen. Je volgt daarvoor onderstaande stappen.

Ja gaat via het menu naar de statistieken van de software, en kiest daar voor de datatabellen.
Rechts bovenin selecteer je de gewenste periode standaard wordt de huidige maand geladen, maar je kunt dit wijzigen naar eerdere kwartalen of jaren.

Als je de periode hebt geselecteerd, kies je een van de tabellen die je wilt inladen. Voor deze doeleinden kies je voor Omzet > Omzet rapportage of Omzet > BTW rapportage.

* hanteer je een adminsitratie op basis van een kasstelsel, kies dan de nieuwe daarvoor bedoelde tabellen.

De gegevens worden geladen waarna je deze kunt downloaden als CSV bestand, of kunt kopiëren.