Stap 16: Hoe gebruik ik het cliëntendossier?

Hier zijn vele artikelen over geschreven binnen de helpdesk van Praktijk.Online maar hier een overzicht over de verschillende functie en mogelijkheden.

In de eerste kolom vind je de mogelijkheid om de cliëntgegevens te bewerken, 'snel' een e-mail te versturen, een brief aan te maken, een notitie, afspraak of factuur toe te voegen. Ook kun je hier 'snel' een bestand toevoegen, client naar archief verplaatsen, cliëntendossier printen of geheel te verwijderen.

In het screenshot hieronder zijn gegevens onherkenbaar gemaakt. Deze optie kun je zelf ook aanzetten voor bijv. tijdens een visitatie. Activeer hiervoor de visitatiemodus.

In de tweede kolom vind je de onderdelen binnen het dossier, welke in de 3e kolom inhoudelijke informatie geven.

OVERZICHT: hierin zie je belangrijke meldingen (o.a. belangrijke achtergrond notities, evt. allergieën welke zijn toegevoegd in het dossier) en wanneer de eerst volgende afspraak plaatsvind. Indien de praktijk gebruik maakt van een clientportal kun je cliënten hier uitnodigen.

AFSPRAKEN: hier vind je een overzicht van alle toekomstige en afgelopen afspraken. Je kunt via hier afspraken toevoegen, of bestaande afspraken wijzigen.

Onder de kolom 'behandeling' vind je, door de verschillende kleurcodering, een snel overzicht van de al of nog te verrichten handelingen. Door hier direct erop te klikken, kom je uit bij behandelverslag/ factuur.
Behandelverslag; Rood = nog in te vullen, Groen = geschreven
Factuur; Rood = nog niet verzonden, Licht blauw = nog niet betaald, Groen = betaald
Overig; niet aanwezig, geannuleerd

CONTACTGESCHIEDENIS: hier vind je alle uitgaande berichten naar de cliënt; automatische e-mails, handmatige e-mails, beveiligde e-mailberichten, brieven en eigen notities.

ZORGTRAJECT, CASUS, BEHANDELPLAN:
Wanneer je binnen jouw praktijk met zorgtrajecten, casussen, behandelplannen werkt kun je deze hier aanmaken. Hier kun je o.a. een anamnese, diagnoses, verrichtingen en eindevaluaties in verwerken,

Waar staat 'Standaard Casus V2 voor'? Het is de standaard casus (de tweede versie) die standaard in de accounts staan.

Mocht je 'Standaard Casus V2' nu niet logisch vinden, wat heel goed mogelijk is omdat het vrij algemeen is, dan is dit te wijzigen naar wat wel past voor jouw praktijk en werkwijze. Alle kopjes, tabbladen en velden binnen een nieuw zorgtraject kunnen wij naar wens op maat voor je aanpassen. Neem hiervoor contact met ons op.

BEHANDELVERSLAGEN
In het systeem kun je behandelverslagen invoeren. Dit kan na het maken van een afspraak in de agenda, maar ook los van een afspraak in het dossier van de cliënt .

Vanuit de agenda kun je eenvoudig en overzichtelijk zien welke afspraken al een verslag hebben en kun je deze ook eenvoudig toevoegen.

Bij nieuwe accounts zijn er standaard 3 velden beschikbaar die je kunt gebruiken voor een verslag, maar dit kunnen we op aanvraag uitbreiden naar 7 velden.

Je kunt verslagen aanpassen, 'snel' inzien, als PDF-bestand openen, of indien je gebruik maakt van de cliëntportal ervoor kiezen om deze (afzonderlijk) te delen met de cliënt door op de wereldbol te klikken.

FACTUREN
Hierin vind je een overzicht met alle facturen en de status van betaling.

FORMULIEREN
Deze functie is mogelijk wanneer je gebruik maakt van de cliëntportal. Hierin is het mogelijk om cliënten een formulier/ vragenlijsten in te laten vullen en waar nodig te laten ondertekenen.
Neem contact met ons op indien je hiervan gebruik wenst te maken.

CLIENTPORTAL
Nodig je cliënt uit indien jouw praktijk gebruik maakt van de cliëntportal.
Je kunt hier zien of de client de uitnodiging voor de portal heeft geaccepteerd en wanneer de cliënt voor het laatst is ingelogd.

BESTANDEN
Hier kun je bestanden (documenten, foto's) toevoegen en naar optie delen met de betreffende cliënt (via de cliëntportal), en/of doorsturen naar overige contacten.

LOG
Je ziet hier wanneer en door wie het dossier is geopend en bestanden zijn ingezien.
Als onderdeel van de AVG wetgeving, ter juridische bescherming van de client.

E-MAILINSTELLINGEN
Hier vind je een overzicht van diverse soorten e-mails, met daarbij de indicatie of dit type bericht verzonden wordt naar deze cliënt. Het is mogelijk om de cliënt uit of in te schrijven voor specifieke berichten.

Indien je binnen dossiers gebruik maakt van een tweede emailadres kun je deze los van elkaar instellen. Wanneer je van de optie, een tweede emailadres, gebruik wenst te maken kun je contact met ons opnemen.

Ga door naar Stap 17