Stap 19: Het gebruik van de mailbox in Zorglink

E-MAIL VERZENDEN
Het snel-menu ‘communicatie’ is in elke module aanwezig. Je kunt dus op elk moment een nieuwe e-mail maken, ook al ben je in ander dossier aan het werk.
Zie meer informatie over een e-mail maken.

VERZONDEN EMAIL
Hierin vind je een overzicht met alle handmatige en automatisch verzonden e-mailberichten.
Wanneer je deze aanklikt zie je een weergave van het bericht.

BEVEILIGDE BERICHTEN VERSTUREN
Stuur berichten met cliënt gevoelige informatie op een veilige manier naar je cliënt. Je cliënt krijgt een melding en kan het bericht binnen de clientportal bekijken.

Op dit moment is het niet mogelijk om een reeds verzonden beveiligd bericht weer te verwijderen.

Daarnaast biedt Praktijk.Online ook de mogelijkheid om naast het cliëntenportal berichten beveiligd te versturen via Plixi, zie https://plixi.eu/

SMS
Indien jouw praktijk van de sms functie gebruikt maakt vind je hier een overzicht met alle verzonden sms-berichten. Indien je hier gebruik van wenst te gaan maken zie info.

CONTROLEER E-MAILADRESSEN
Onze mailservers herkennen wanneer e-mails om bepaalde redenen niet afgeleverd kunnen worden. We verwerken deze respons en stellen je hiervan vervolgens op de hoogte. Je ontvangt een mailtje waarin we aangeven dat het bericht niet is ontvangen. Zie meer info hierover.

Sinds de invoer van de AVG in 2018 is een veel gestelde vraag van gebruikers; is mailen vanuit Zorglink veilig / AVG Proof? Hier een antwoord op deze vraag: Hoe je een e-mail ook verzend, of dat nu via Zorglink is, via Outlook of een ander programma verloopt, het bericht is zelf niet beveiligd nadat deze verzonden is. Hoewel wij het bericht versleuteld in het dossier bewaren, is er geen zicht op wat er daarna met de e-mail gebeurd bij de ontvanger.

Mede om die reden is het met de cliëntportal mogelijk om beveiligde berichten naar de cliënt te sturen en van de cliënt te ontvangen. De cliënt ontvangt een gewone email met de melding dat er een bericht voor ze klaar staat in de portal. Meer info over de clientportal.

Ga door naar de volgende stap