Stap 10: Vul de algemene agenda instellingen aan

In dit menu kun je de standaard instellingen van je agenda aanpassen. Tevens is het hier mogelijk om in te stellen dat er een bevestigingsmail of een herinnering van de afspraak wordt gestuurd.

Ga naar ‘instellingen’ in de navigatie balk aan de linkerzijde.
Selecteer in de groep ‘instellingen modulen’ de Agenda.

In het tabblad 'Agenda instellingen’ staan verschillende standaard instellingen
De minimale tijdsduur tussen verschillende afspraken
Je kunt de meest voorkomende standaard tijdsduur van een afspraak instellen
De vorm van datum en tijds notatie

Ook kun je hierin aangeven of je overige opties in de agenda wilt gebruiken zoals;
* afblokking van bepaalde periodes (komt terug in stap 17)
* een externe (evt. persoonlijke) agenda wilt toevoegen / zichtbaar maken
* bestaat er de mogelijkheid om afspraken van cliënten periodiek te herhalen

Wil je cliënten een bevestiging sturen na het maken van een afspraak en /of voorafgaand aan de afspraak nog een herinnering toesturen? Zo ja, bepaal dan hoe en op welk moment je dit wenst?

In het tabblad 'Herinnering / Bevestiging' kun je dit bepalen door aan te vinken:
Of er een bevestigingsmail van een afspraak moet worden verstuurd.
Of er een bevestiging van een annulering moet worden verstuurd.
Of er een herinneringsmail van een afspraak moet worden verstuurd, en zo ja, op welk tijdstip en het aantal dagen voorafgaand aan de afspraak.
En je vind er de mogelijkheid om gebruik te maken van een bevestiging / herinnering per SMS (€0,10 per bericht)

SMS notificaties zijn als aanvullende dienst beschikbaar. Onderstaande uitleg werkt alleen indien de aanvullende dienst geactiveerd is.

Indien je deze opties niet binnen Zorglink ziet, dan staat waarschijnlijk de module SMS niet geactiveerd binnen het programma. Dit kun je alsnog doen via Accountgegevens.
Het sms bericht zelf kun je daarnaast ook zelf samenstellen. Ga hiervoor naar Instellingen, Basis Communicatie en dan het item Sjablonen (informatie hierover vind je terug in stap 12).
Uitgaande sms'en vind je terug bij het tabblad 'SMS' in de mailbox.

Ga door naar Stap 11