Externe afspraken in de agenda

Het is mogelijk om een externe agenda, bijvoorbeeld je persoonlijke agenda bij Google, toe te voegen in de weergave binnen Zorglink. Op die manier kun je ook jouw persoonlijke afspraken terug vinden bij het plannen van een afspraak met een cliënt.

Let er daarbij wel op dat we de beschikbaarheid niet blokkeren op basis van een externe afspraak.

Bij de instellingen van de gebruiker(s) kun je een link naar een ICS opslaan bij Externe ICS. Bij de meeste online agendas heb je de mogelijkheid om een link naar een ICS te genereren.

Bij Google agenda gaat dat via de optie instellingen / delen waarbij je het adres van de iCal kunt opvragen. Wanneer je deze invult in het veld bij de instellingen zullen ook jouw persoonlijke afspraken voortaan vermeld worden.

Ook hierbij geldt, net zoals het weergeven van afspraken uit Zorglink in Google, dat deze feed eens per 24 uur wordt bijgewerkt.

Hieronder een voorbeeld waarin je de externe agenda gearceerd ziet staan in dezelfde kleur als de behandelaar (Koromiko / Oranje).

![](https://storage.crisp.chat/users/helpdesk/website/eac5e39c711be800/824c5141-90e9-44ba-a615-81d0a3x4qqxi.png)_

Ook is het mogelijk om de agenda uit Zorglink toe te voegen aan een externe agenda van:
Outlook
Outlook desktop app (2024)
Apple iCal
Google Calendar
iPad